Thursday, August 27, 2009

adikku



tiket suda di beli
sok kul 130pm naik kt kolej
xsabar nk jmpe adikku disane
agak lame tidak bersue muke
c ya....
xsbr nk buke pose same2
nk shopping
ade owg nk blanja...haha
dun forget ur promise ya!

Wednesday, August 26, 2009

sukasuki


suke


arini aku hepi
die mmg gile
sgt gile
tp best
layankan aje

Tuesday, August 25, 2009

belasah

Seorang isteri ingin menghubungi suaminya, tetapi telefonnya tidak ada kredit lalu menyuruh anak lelakinya menyampaikan mesej penting kepada si suami yang sedang bekerja di tapak pembinaan.

Selepas si anak membuat panggilan, si anak memberitahu ibunya seorang perempuan lain yang menjawab pesanan telefon. Walaupun sudah berkali-kali si anak menelefon, tetap perempuan itu juga yang menjawab.

Si isteri pun dengan marahnya menunggu kepulangan suami dari kerja di depan pintu rumah. Sesampainya suami, si isteri membelasah habis-habisan si suami kerana perlakuan curangnya.

Habis berkumpul jiran tetangga di depan rumah untuk melihat drama petang itu. Si isteri menyuruh anaknya memberitahu semua orang apa yang dikatakan oleh perempuan di talian tadi.

Si anak pun cakap "Harap maaf, nombor yang anda dail berada di luar kawasan liputan. Sila cuba sebentar lagi".

bibir kering


Adakah anda menghadapi masalah bibir kering dan pecah-pecah? Jika ya, pasti masalah ini memeningkan kepala. Iyelah, kulit bibir yang sering mengelupas boleh mencacatkan penampilan. Apabila mengenakan gincu, bibir nampak menggerutu pula, lagi tension dibuatnya! Baru berangan hendak tampil seksi dengan warna gincu yang menawan, penampilan sudah tercela.

Selain tidak sedap dipandang, bibir yang mengelupas juga mudah terluka. Jika tidak diatasi dengan segera, keadaan bibir akan semakin parah dan boleh menyebabkan jangkitan kuman. Kalau sudah jadi begini, lupakan saja niat untuk mengenakan gincu bibir.

Hendak tahu apa yang menyebabkan masalah ini? Antara faktor penyebab kepada masalah ini ialah kebiasaan merokok, menjilat bibir, udara yang sejuk, dehidrasi, kekurangan vitamin, penggunakan kosmetik dan terkena sinaran matahari yang terik.

Bagaimanapun, penyebab utama kekeringan pada bibir adalah udara dingin dan kurang kelembapan. Kebiasaan menjilat bibir juga merupakan penyebab bibir kering dan pecah-pecah. Mulai hari ini jangan sesekali menjilat bibir sekiranya bibir terasa kering. Ini kerana air liur yang mengandungi saliva boleh mengurangkan tahap kelembapan bibir.

Jadi, bagaimana cara yang betul untuk mengatasi masalah ini? Tips berikut pasti membantu.

1) Hentikan kebiasaan menarik kulit-kulit bibir yang mengelupas. Selain daripada menyakitkan, perbuatan ini juga akan menyebabkan bibir mudah terkena jangkitan. Ini adalah peraturan asas yang mesti dipatuhi untuk mendapatkan bibir yang cantik menawan.
2) Langkah pertama untuk merawat bibir, gunakan tuala yang dibasahkan dengan air suam dan secara perlahan-lahan usap bibir yang mengelupas. Singkirkan kulit-kulit kering yang sudah mengelupas sahaja.
3) Ambil putik kapas dan oleskan krim bibir yang mengandung hydrocortisone untuk menyembuhkan luka pada bibir.
4) Untuk pagi dan siang hari, jangan lupa oleskan jeli petroleum untuk memastikan tahap kelembapan bibir terjaga.
5) Apabila ingin mengunakan bahan-bahan semulajadi, cuba sapukan madu pada bibir sebelum tidur pada setiap malam.

Apabila bibir sudah pulih, teruskan dengan langkah berikut supaya masalah bibir kering dan pecah-pecah tidak kembali berulang.

• Buang gincu bibir, lip balm atau lain-lain produk yang digunakan untuk bibir jika ia sudah berusia lebih dari satu tahun setengah. Ini kerana produk yang sudah tamat tempoh boleh menyebabkan bibir tercedera.
• Selalu jaga kebersihan ketika membersihkan gincu bibir. Oleh itu, gunakanlah pembersih khusus untuk membersihkan solekan bibir. Jangan sesekali menggunakan tisu yang kasar dan kering!

sudah

aku sudah bosan melayan kerenah orang itu!

love within


As I sat down remembering
My first meeting with you
I can help but to wonder...
Is there something within
That makes me stand out
From your other friends ?

You have told me then...
I am different
Though I am thankful but
My mind still seeks
What makes me special
For you to keep me,
Here with you...

Something in my mind keeps coming back…
Can’t help but ask
Is there love within your heart?
This is the question I wanna ask…

Within your heart, you told me
“I wanna keep you,
For I want you to be my true friend and lover too”
These words make my heart beat faster
Feeling the love within…
Though I know
It is just a long distance love affair
But still... there is LOVE WITHIN

C.I.N.T.A vs S.U.K.A


Adakah tapak tanganmu berkeringat,
hatimu berdebar kencang dan suaramu
tersekat di dadamu?
Itu bukan Cinta, itu SUKA.

Adakah kamu tidak dapat melepaskan
pandangan mata darinya?
Itu bukan Cinta, itu NAFSU.

Adakah kamu menginginkannya kerana kamu
tahu ia ada di sana?
Itu bukan Cinta, itu KESEPIAN.

Adakah kamu mencintainya kerana itulah
yang diinginkan semua orang?
Itu bukan Cinta, itu KESETIAAN.

Adakah kamu tetap mengatakan kamu
menyintainya kerana kamu tidak ingin
melukai hatinya?
Itu bukan Cinta, itu BELAS KASIHAN.

Adakah kamu menjadi miliknya kerana
pandangan matanya membuat hatimu melompat?
Itu bukan Cinta, itu TERGILA-GILA.

Adakah kamu memaafkan kesalahannya
kerana kamu mengambil berat tentangnya?
Itu bukan Cinta, itu PERSAHABATAN.

Adakah kamu mengatakan padanya bahawa
setiap hari hanya dia yang kamu fikirkan?
Itu bukan Cinta, itu DUSTA.

Adakah kamu rela memberikan semua
perkara yang kamu senangi untuk
kepentingan dirinya?
Itu bukan Cinta, itu KEMURAHAN HATI.

Tetapi

Adakah kamu tetap bertahan kerana
campuran antara kesakitan dan
kegembiraan yang membutakan dan tak
terfahami ... menarikmu mendekati dan
tetap bersamanya?
ITULAH CINTA.

Apakah kamu menerima kesalahannya kerna
itu bahagian dirinya dan siapa dirinya?
Jika demikian, ITULAH CINTA.

Adakah kamu tertarik dengan orang lain
tapi setia dengannya tanpa penyesalan?
Jika demikian, ITULAH CINTA.
Adakah kamu menangis kerana kesakitannya
walaupun saat itu dia kuat?
ITULAH CINTA.
Adakah hatimu sakit dan hancur ketika
dia bersedih?
ITULAH CINTA.

Adakah hatimu gembira ketika dia berbahagia?
ITULAH CINTA.

Adakah matanya melihat hatimu dan
menyentuh jiwamu begitu mendalam
sehingga menusuk?
Yang demikian itulah namanya
CINTA.

jangan


Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba.
Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.
Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya

never ever

"Never explain yourself to anyone,
because the person who likes you doesn't need it,
and the person who dislike you won't believe it"
-datin Nora-

2 monyet itu



You change your mind
Like a girl changes clothes
Yeah you, PMS
Like a bitch I would know
And you over think
Always speak Critically
I should know
That you're no good for me
Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
You don't really want to stay, no
But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
We used to be Just like twins
So in sync The same energy
Now's a dead battery
Used to laugh bout nothing
Now your plain boring
I should know that you're not gonna change
Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
You don't really want to stay, no
But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
Someone call the doctor
Got a case of a love bi-polar
Stuck on a roller coaster
Can't get off this ride
You change your mind
Like a girl changes clothes
Cause you're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down
You're wrong when it's right
It's black and it's white
We fight, we break up
We kiss, we make up
You don't really want to stay, no
But you don't really want to go-o
You're hot then you're cold
You're yes then you're no
You're in then you're out
You're up then you're down

aku sudah bosan

sgt bosan bile ade je yg nk nyakitkan hati kite
sgt bosan bile ade je yg dengki
sgt bosan bile ade je org pangai camtu...so sick!
sgt bosan bile ade prasaan xsenang
sgt bosan bile ade life camni
sgt bosan~
AKU sgt bosan menjadi AKU!

Monday, August 24, 2009

baby


the naked boy...hehe
anak buah member...siyes dak ni sgt chumillll.....

3 ramadhan


smalam tdo awal gle...da knyang berbuke...siap smyg isyak sume..trus lentoq xhengat dunia...tdo smpai pagi...tyme sahur si dia kejutkan..aku bgun je..tp xsahur pon..malas la..die suh minum susu ke ape ke...aku ckp xnak la...malas gle aku nk bangon...baring2 lagik...dgr azan subuh,aku bgun ambik wudhuk smyg 2 rakaat...then menghampiri katil dan...zzzZZZZzzzz...haha..sambung lagi tu...alarm hs kul 7...tyme sedap layan mimpi ase cm terngiang2 je bunyi lagu

melastik bintang--

"sampai di sini saja...perjalanan kita...kuharus pergi..kau harus pulang..menjalani hidup"

alamak...alarm ke...aduh...dah kul 7 ke?malashnye mau wake up dari tdo ku yg lena...delay r jap...10 minit...cukup kot....pastu da bgon..toilet lak ade owang..iron baju dlu la...agak2 da 7.45 aku siap...bjalan lenggang kangkung g bus stop...mak ai...pnjang gle q...da jnji ngn eza nk jmpe kt simpang...jenguk2,eza xde pon..aku bratur r dlu...then eza msj..."mane ko?"..."aku kt dpn neh,meh cepat"...dengan slumbernye eza memotong q...haha..lantak r....bas da ade kt dpan mata...serbu la pe lagik...eza bercerita perihal klewatan beliau gara2 back 2 home 2 take her lab coat...lupe da...aku mmg xbwk pon...malas...masuk lab bio...ingat ade lab cm bese..upe2nye Dr. Hayati nk wt lecture lak...adui...mak ai....da r ngah ngntuk ni...layankan je la...dalam mase 3 jam beliau sempat menghabiskan lecture 2 bab...dalam ksejukan air cond di lab itu, ku tahankan jua hingga keahirnya....cam ngeri je masuk lecture bio...oooo...tidak....aku sgt tidak minat....silap pilih minor kot...patot amik KH ke....haha...sure2 r kna soal ngn KJ nti pehal lak korg ni nk amik minor KH?....huhu...tensionnye berada dalam dunia math n science....

arini buke nk masak sdiri r...td drop kdai bli cili padi, kobis bunga, kentang n pati ayam...plan nk wt bubur nasik+kentang...ok x?lantak la...ase cm da muak r tgk lauk2 kt bazaar tu...kt kafe pon same...masak sdiri r syok...kang petang2 skit aku masak la...

mlm ni tepat kul 10mlm aku akan berjuang utk kali kedua menjawab mid term test Enviromental Science via online...cam siot je ritu wt xley submit....aduh....malang gle...da la soalan bapak panjang...pnat2 aku jwb,xdpt submit...sape xbengang beb....harap2 aku akan dapat jawab dgn jayanya mlm ni...xmau sejarah berulang...

doakan saya ek kawan2.....amin.......

Sunday, August 23, 2009

fasting

rini 2nd day puase da...smlm puase...seblom tdo sahur nasik lauk sadin housemate masak...mkn ramai2...puase cm biase....tp life xmcm biase for dat day...byk benda berlaku lak 1 ramadhan kali ni...the worst things is hurmmmmm...pasal tu la...korg faham2 je la ek....xnak nanges...tp termenanges gak...bile ingt je mesti nanges nye la...so...baik xpyh ingat lagi kan...tp manusia ni kalo stakat 2 3 ari tu mmg still segar kt ingatan la kan..bukan sng nk lupe...tambah2 lg benda yg menyakitkan ati...mmg xkn lupe r...for sure...thanx 2 my fwen, eza coz olwez b there wen i need sum1 2 talk about dat things...only her can truly understand my feelings...dari dlu lagik...papehal pon aku mintak suggesstion dari die...da puas nanges...stop r...smalam buke ngn kurma sbijik n sgelas susu dutch lady....pas smayang magrib, tergerak ati nk g taraweh lak...so aku turun r same2 ngn housemate len...berempat...

alhamdulillah im ok 4 today...really ok walaupon im still trying my best 2 forget bout dat...i really need some motivation...td ma tepon...

my ma--"kak yong wat gapo tu"

aku----"buat asimen skit ni ma...ma sehat"

my ma--"alhamdulillah...kak yong buko lauk gapo arini?"

aku----"xtau lagi la ma..tgk la nati kak yong g bli...ma masok gapo arini?"

my ma--"ma xplan lagi nk masok gapo arini..xdok idea la kak yong...xdop anok2 malah ma nk masok"

aku----"hehe...xpo ma..nnti tgu kak yong balik deh"

my ma--"okey..bereh...g la wat kijo tu dlu...nti ma tepon mula"

aku----"okey ma..bye..i love u" my ma--"i love u too"


okey...dat is my motivator even ma aku xde pon nasihat pape...haha...tp lpas dpt dgr suare ma aku, ase terubat sket luka di hati...cheh....jiwang siot....thanx my lovely ma...

Wednesday, August 12, 2009

video yg aku record sdiri...amateur...

nikmati la ek korg video

semalam


nape aku senyum camni?
huhu
lantak la
smalam bersama kwn2 bjalan mredah ujan semata2 nk tgk abg faizal
bjalan menyelitkn diri di celah2 khemah gerai
xmo basah....lencun...euuuu....
jalan punye jalan
ternampak timbunan beg2
murah2 lak tu
ape lg
gua pon slongkar r same2 ngn yg len
ternampak 1 beg ni
colourfullll
cm plangi abg gerai tu ckp
cun2...
biase la
bodek nk suh laku beg die
aku pon pe lg
kua duit yg baru dicucuk xsmpai 5 minit yg lpas
mlayang
tp xpe
mmg da lame pon aku nk bli beg
ni da ade yg bkenan di ati...aku ngap je la
pastu xmao da drop2 gerai
nti mlayang lg duit
bjalan dgn lajunye menuju ke padang
nk g pentas utama
abg faizal menunggu
ujan da reda
cm tau2 je kn
ala
ape salahnye berseronok skali skale
xkn la dgn title guru ni wt kite terikat xleh enjoy cm owg len
xrasional la
jom g padang kwn2
smpai2 dak2 UPSI IDOL tgh berentap
1st contestent pmpuan
1 1 nye pmpuan dlm contest tu
tgk la dorg perform
smbil duduk
duduk?
ye..btol
gara2 VIP sdg enak di sofa kt blakang
cm tgk forum perdana pun ye gak
duk diam2
murid yg baik la kunun
padang yg basah aku lapik ngn plastik itam aku amik kt kdai beg td
bijak x?
haha
potong2 kasi besar sket
duduk share ngn member
tgu punye tgu
smpai kali kedua sume contestent nyanyi
abg faizal lum muncul tibe lgik
agak kecewa la
tp sabar2
aku tetap sabar menunggu
suare dorg mmg blh blah la
xsangke gak
guru berbakat la tu
kt skolah nti sure2 tyme ari guru dorg yg kna nyanyi
n jd solo lagu
GURU MALAYSIA
hahahaha
tbe2 abg faizal muncul dari seblah kanan stage
ingtkan die nk dtg terbang cm SUPERMAN tu ke
tp die naik stage berlari2 anak gitu
comel je
first tyme tgk die live
mmg comel n cute sgt
suare power beb
tgh saket2 tekak camtu pon..still menyengat
sian die
da 2 mgu kna flu
jgn h1n1 da la
die lak wt lawak ramei yg kna pnyakit baru
b1n1
haha
nak BINI baruuuuuu la tuuuuuuu
agak klakar jugak la abg faizal kite tu
mlawak je kt stage
tp u mmg rock bro
sgt best
nti dtg la lagi ye
abg faizal=faizal tahir
video

Tuesday, August 11, 2009

sanasini

hurm..keje sgt banyak...tp biase ler...slagi due date masih jauh...slagi tu la wt lek2 je...bak kate mak melat...ape lek2?hehe...hanya sesetengah owang je yg leh fhm pe aku ngarot ni...sesiape yg join pulang ke kampung melati awal sem aritu...
eh...pasal keje ni...asimen for number theory....tgh try n error...
tataw la leh jwb ke tak yg modulo2 nihs...
xpe...papehal pon..aku cube ye...
jgn isau....
seblom cuti ritu kad metrik ku missing
camne tah leh cicir
lpas hbs lab aku balek tompang kete shikin panjang
xde kuar mane2 pon trus smpai ke umah die
niatnye nk lepak bilik die jap
nk amik asimen number theory yg dorg wt
tugas aku jd presenter je
hehe
pae korg ckp?
senang!
huhu
cuak gak bile tau aku yg kena present
da la aku ni jnis2 yg gabra gitu
alamak
tp aku redha je
CHUP!
stop jap pasal present tu...nti aku sambung jp lg....
topik aku td pasal kad matrik yg ilang kan?
da smpai kt bilik si shikin panjang tu
aku bukak la tudung sume kan
bile aku tarik tali kad matrik
mmg sah!
tali je yg tinggal
kad matrik mane?
tnye2 si shikin die ade nmpak x?
bodoh punye soalan kan
lau die nmpk cicir mesti r die da gtaw aku siang2
ngokngek r ko nora
aku amik kunci kete shikin
aku turun cari kt lam kete
tp xde la
aku naik ajak sikin pendek lak g kampus
lau leh nk cari tyme tu gak
tp seblom tu kna temankan sikin antar housemate die g klinik
wabak demam melanda
termasuk la aku
tp aku da g klinik da seblom tu
ubat pon da licin
ok
then masuk kampus..g kt area2 lab
cari punye cari
xde gak
balik2 aku kol bank islam centre so that aku leh block aku nye akaun
tkot owg cilok duit aku je....
haha
bukan byk pon duit dlm tu...tp ade la...
cukup la utk aku wt joli sane sani
hehe
da sminggu 'dia' menghilang
tambah lak ari yg ilang tu ari last klas coz dak2 U aku kna kuarantin pastu
becoz of 6 owang dak upsi diserang h1n1
berkurun la aku nk tgu kad matrik aku dijumpai
finally smalam drop pjabat kolej g amik hp eza yg dipostkan oleh adiknya
yg tersalah alamat
haha
tp lantak la...
132 jd 123
barang masih boleh dituntut
tup..tup
aku ternampak kelibat gambar cam org yg aku knali
aku dekati
SAH!
tu gmbr aku
haha....
aku melompat kegembiraan
akhirnye kad matrik kembali kepangkuan tuannya

slamat datang...

hehe...first time ni...saye budak baru blaja...kalo salah tlg tunjukkan....kalo btol wt bodoh je....
aku create blog ni after tgk blog2 member2 aku cambest je...
walaopon aku ni jnis xpndai nk mengarang,tp aku cube gak la mengarot n mencarot kt sni...
ish...mane leh mencarot...dose la....diam2....
ok..k..kk....
memandangkan azan maghrib dah berkumandang...aku mintak diri dlu la....
nnti aku mengarot lg pasni....
tata....